Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti

Pravila privatnosti na web stranici poreckidelfin.com Datum stupanja na snagu 01.06.2019.  

1.Voditelj obrade osobnih podataka Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč, iz Poreča, Nikole Tesle 16, OIB: 88243924278, i izvršitelji obrade osobnih podatka u ime Voditelja obrade, ALPHERA d.o.o. za odnose s javnošću, Gervaisova 42 iz Pule, OIB: 93272581932 i Sarkany Informatikai Zrt, iz Budimpešte, Hungary 1116 Budapest, Vasvirág sor 52, koji podatke prikupljaju i vrše njihovu obradu, poštuju vašu privatnost i obvezuju se zaštititi je tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici (dalje u tekstu „Stranica“). U tom smislu, ALPHERA d.o.o. i i Sarkany Informatikai Zrt djeluju kao izvršitelji obrade (dalje u tekstu“Izvršitelji obrade“). Ova pravila privatnosti (“Pravila  privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka.

2. Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani Izvršitelji prikupljaju i obrađuju osobne podatke o vama (npr. informacije koje vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, adresa e-pošte, IP adresa, fotografija načinjena putem službenog fotografa tijekom održavanja događanja (“Osobni podaci“), u slučajevima kada:
 • koristite obrazac za Registraciju na Stranici
 • koristite kontakt obrazac na Stranici
 • prisutni ste na događanju koji je označen kao područje koje će biti snimano i fotografirano
 • registrirane osobe na događanje možemo prilikom dolaska na mjesto događanja tražiti na uvid osobnu iskaznicu kako bi utvrdili identitet sukladno podacima na obrascu registracije na webu
 • nas kontaktirate ili se povežete s nama putem društvenih mreža

Izvršitelji obrade neće prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod prijave u kontakt obrazac i obrazac za registraciju) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nećete moći izvršiti prijavu u kontakt obrazac ili izvršiti registraciju za prijavu na događanje. Na ulazima u područje događanja koje će biti snimano i fotografirano jasno su objavljena pravila privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, te je isto naš legitiman interes budući organiziramo događanje. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografirani nemojte ulaziti u prostor snimanja/fotografiranja. Snimke i slike djece (ispod 16 godina) na kojima se ista mogu prepoznati nećemo nigdje objaviti bez da smo prije toga skupili privolu zakonskih zastupnika istih. Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini. Voditelj obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija odnosno nema automatiziranog donošenja odluka. Za fotografije i video zapise koje dobijemo od partnera/sponzora događanja a koji fotografiraju i snimaju unutar događanja, ALPHERA d.o.o. i Sarkany Informatikai Zrt ponašaju se kao Izvršitelji obrade koji fotografije objavljuje ovoj Stranici na nalog Voditelja obrade koji je u ovom slučaju partner/sponzor događanja a u svrhu promoviranja događanja partnera/sponzora kako bi isto postalo prepoznatljivo u medijima i ubuduće bolje.

3. Kolačići
 • Google Analytics i Google Tag Manager
Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Na Stranici koristimo Google Analytics i Google Tag Manager, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“) koja koristi tzv. kolačiće, tj. malene datoteke koje se spremaju na Vašem računalu. Prikupljamo log informacije te informacije koliko posjetitelja je bilo na određenim dijelovima Stranice. Google analizira korištenje Stranice te kolačići omogućuju analiziranje posjeta Stranici dodjelom jedinstvenog nasumično generiranog ID-a Vašem uređaju po kome se Vaš uređaj identificira prilikom iduće posjete stranici. Vijek trajanja je 24 mjeseci, a pružatelj kolačića je Google. Ako ovu Internet stranicu posjećujete prvi put, na stranici će se pojaviti obavijest kojom Vas pozivamo da date privolu za korištenje ovih kolačića. Ako date svoju privolu, pohranit ćemo kolačić na Vaše računalo i ta se obavijest neće pojavljivati sve dok je valjan vijek trajanja kolačića. Nakon isteka valjanosti trajanja kolačića ili ako kolačić prije toga aktivno izbrišete, obavijest će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta Stranici te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem Stranice (npr. polazni URL, kod nas posjećene stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) se prenose na server Google-a u SAD, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Google-a ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše. Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Google-a u SAD-u primjenjuje odgovarajuća razina zaštite osobnih podataka. Vašu privolu za web-analizu možete povući u svako doba time što ćete preuzeti i instalirati Googleov Browser-Plugin. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics  kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka. 

4. Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka Kada dajete Vaše Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Korištenje vaših Osobnih podataka uključuje:
 • A. Poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu npr. odgovor na Vaša pitanja i komentare dostavljenih putem kontakt obrasca ili društvenih mreža, zaprimanje Vaših registracija za sudjelovanje na Porečkom delfinu
 • B. Korištenje Vaših fotografija načinjenih na prostoru održavanja događanja u svrhu promidžbe Porečkog delfina
 • C. Postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;
Davanje Osobnih podataka za svrhu pod A. je dobrovoljno, ali u određenim situacijama je nužno i odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti Izvršiteljima da odgovore na vaše zahtjeve. Obrada podataka pod B. i C. je bazirana na legitimnom i javnom interesu. S time da ako smo prikupili privole za snimanje/fotografiranje i objavu snimki/fotografija, takva obrada ima za osnovu privolu. Naš je legitiman interes da snimamo/fotografiramo sudionike festivala radi promocije istog kako bi isti postao prepoznatljiv u medijima i ubuduće bolji. Izvršitelji prikupljaju Osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama (Facebook), ali ih ne kontaktiraju osim u slučaju odgovaranja na upit ili komentar.

5. Primatelji Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni u sljedećim slučajevima:
 • subjektima koji održavaju naše informatičke sustave
 • tehničkim dobavljačima vezano za izradu i održavanje web stranice
 • osobama ovlaštenima od Izvršitelja za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti (zaposlenici Izvršitelja)
 • pravnim savjetnicima Izvršitelja u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih postupaka
 • Medijskim kućama i agencijama za digitalni marketing u svrhu objave fotografija u tiskanim medijima, na web stranicama i društvenim mrežama
 • Klijentima/partnerima događanja u svrhu promidžbe navedenog događanja
 • Fotografima koji fotografiraju događanje
6. Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje Izvršitelji prenose Osobne podatke izvršiteljima/pod-izvršiteljima obrade u treće zemlje, posebno u  SAD-u i to samo onima koji su certificirani sukladno programu Privacy Shield između Europske Unije i SAD-a, dok je prijenos u druge zemlje osiguran standardnim ugovornim klauzulama ili odlukom o promjerenosti, čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.

7. Zadržavanje Izvršitelji će obrađivati vaše Osobne podatke koje su skupili radi upita i prijava najduže 6 mjeseci, dok snimke/fotografije obrađuje sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili dok ne povučete privolu za obradu Osobnih podataka.

8. Vaša prava Izvršitelji vas obavještavaju da, u skladu s i u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo, imate pravo zatražiti od Izvršitelja pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s vašim Osobnim podacima ili prigovoriti relevantnoj aktivnosti obrade, te podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu (u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka). Također, imate pravo znati primatelje ili kategorije primatelja kojima su vaši Osobni podaci bili ili će biti otkriveni, posebno primateljima u trećim zemljama.

9.Povezane stranice Stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane Izvršitelja i za koje Izvršitelji ne odgovara. Kada napustite Stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake web stranice koju posjećujete.

10. Sigurnosne prakse Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

11. Mjerodavno pravo Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i ova Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da će u vezi s postupkom koji se odnosi na Stranicu i ova Pravila Privatnosti biti isključiva i mjesna nadležnost sudova u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske.

12. Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti Izvršitelji pridržavaju pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

13. Kontakt informacije Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem e-maila info@alphera.hr ili putem pošte na adresu ALPHERA d.o.o. za odnose s javnošću, Gervaisova 42, 52100 Pula, Hrvatska.

Sponzori


Organizatori
  KDPSR

Partner
Porec City  Porec


Generalni sponzor
Valamar

Zlatni sponzor
Karlovacko

//